Logo-Momsandmore.png

Ze heeft me gewoon laten zitten.

no show

‘Lieve schatten, papa brengt jullie nu naar bed, ik ga nog even Skypen.’

Het is iets voor half acht op een doordeweekse avond. Ik heb een Skypeafspraak in mijn agenda staan met een vrouw die via mijn online agenda een gesprek heeft ingeboekt. Ze is coach schrijft ze, maar ze loopt tegen allerlei issues aan. Oude angsten en onzekerheden houden haar tegen, ze is niet happy, gefrustreerd, voelt zich niet goed genoeg en als ze zo langer doorgaat is ze bang in een burn-out te belanden. Ze heeft al zo veel coaching, training en cursussen gevolgd, maar is nog steeds op zoek naar het missende puzzelstukje, en of ik haar kan helpen…

Ik heb me goed op ons kennismakingsgesprek voorbereid. Zoals ik altijd doe, want zulke gesprekken neem ik rete serieus. Niet alleen omdat dat belangrijk is voor mijn praktijk (brood op de plank), maar ook voor haar om gehoord en gezien te worden en om werkelijk hulp te krijgen.

Ik zet de computer aan, papier en pen bij de hand en ik druk op de video knop van Skype om het gesprek met haar te beginnen. En dan… niets…. Ze is offline en niet bereikbaar. Ik probeer het nog eens, en nog eens… Ik controleer of ik wel de juiste Skypenaam heb. Ik pak mijn telefoon er bij en bel haar. Voicemail… en ik slaak een diepe zucht….

Het is weer zover, een no-show.

Na een half uur proberen sluit ik mijn computer maar weer af. Ze is verdorie niet op komen dagen. Ik ren naar boven. Nog net op tijd om een klein stukje Superjuffie voor te lezen en de kinderen welterusten te wensen.

Smoesjes

Het gebeurt zo vaak, té vaak als je het mij vraagt. Een afspraak die wordt ingepland en vervolgens komt ze niet opdagen, of -als je geluk hebt- meldt ze zich (te laat) af met een smoes als ‘ik had een ziek kind/man/moeder, een plotselinge vergadering, een file, een kapotte computer, geen internet, oei ik wist het niet (en dat ondanks de 3 reminders die je van mij gekregen hebt?)…’. Name it en ik heb het excuus wel eens gehoord. Natuurlijk reageer ik hier coulant op en vraag haar een nieuwe afspraak in te boeken. En je raadt het al… ze reageert vervolgens nergens meer op en je hoort er nooit meer wat van.

En ik kan er met mijn pet niet bij. Hoe is het mogelijk dat professionele, ambitieuze vrouwen zo met anderen omgaan. Wel de moeite nemen om een afspraak online in te plannen en bijbehorende vragenlijst in te vullen, en je vervolgens zo laten zitten en niet eens het fatsoen hebben netjes en op tijd een afspraak te cancellen cq. te verzetten. Ik snap het gewoon niet en ik vind er echt wat van.

Ergens denk ik dat het angst is. Dat deze no-shows bang zijn om ergens ingepraat te worden, bang zijn om ‘nee’ te moeten gaan zeggen, bang voor onveiligheid, bang om hun shit te ownen, bang om werkelijke verandering aan te gaan. En dit zijn precies die angsten die ze klein houden, precies die angsten die er voor zorgen dat ze niet verder komen in werk, relaties, doen waar ze voor in de wieg gelegd zijn, in doorstoten naar de next level, in overvloed krijgen, in succes en in gelukkig zijn. En zich er maar over blijven beklagen. Dat dan weer wel.

Mijn gedachte: De echte reden waarom vrouwen niet opdagen voor hun afspraak is ook de reden waarom ze niet in het leven krijgen wat ze graag zouden willen hebben!

Het gebeurt continue

En ik hoor de business coaches zeggen: ‘Tja Nikolien, dan zijn het ook niet jouw ideale klanten’. En dat klopt. Wat iemand die niet serieus is, niet committed is, en er niet vol voor wil gaan, daar kan en wil ik niet mee werken. Punt. Maar het neemt niet weg dat ik een trend zie bij vrouwen. Dat het schering en inslag is. En dus ook bij vrouwen die in ‘het vak’ zitten en waarvan je zou denken dat ze beter zouden weten. Buiten het feit dat het echt onbehoorlijk is, vind ik het werkelijk dood- en doodzonde. Want wie weet hoeveel geweldige kansen deze no-shows al gemist hebben!

Ik ben dan ook heel benieuwd, ben jij wel eens een no-show? Zou je dan eens heel eerlijk met mij willen delen waarom je dat doet zodat ik je kan begrijpen en er van kan leren. En andere coaches, hoe gaan jullie om met no-shows en hoe kijken jullie hier tegenaan?

Ben jij géén no-show, kom jij gewoon je afspraken na en wil je werkelijk blijvende transformatie in je leven? Boek dan nu een afspraak met me. Klik hier!

Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.