Logo-Momsandmore.png

Waarom ‘No Pain, No Gain’ zo niet waar is!

no pain no gain

Ik hoorde mijzelf vandaag tegen mijn dochter Emilia zeggen “No pain, No gain”. En op het moment dat ik dat tegen haar zei kon ik mijn tong wel afbijten! Jee Nikolien, daarmee geef ik haar precies die overtuiging waarvan ik juist van de daken wil schreeuwen dat dit zo niet waar is!

We moeten lijden voor geluk

We zijn namelijk opgevoed met de overtuiging dat het gevoel van geluk, succes, liefde, vrede in onszelf enkel mogelijk is door het doorstaan van pijn, zwaarte, donkerte en flink afzien. Met lijden.

Dit zie ik ook terug bij mijn cliënten in mijn praktijk Moms&More. Vaak zijn dat ambitieuze vrouwen die tot het gaatje gaan (of vaak er over), hoge eisen aan zichzelf stellen, die zich niet goed genoeg voelen, onzeker, gestresst, burn-out, bang en in standje overleven staan. Ze hebben er regelmatig al een zoektocht opzitten. Hebben een hoop self-help boeken gelezen, coaches of therapeuten bezocht, en hebben vaak, te vaak, hun verhaal moeten vertellen. Doodmoe zijn ze hier van!

Ze hebben zo veel geïnvesteerd qua tijd, geld en energie maar de oplossing voor hun beren op de weg nog niet gevonden. Ja misschien wel een strategie om er mee om te leren gaan of om net te kunnen doen alsof het er niet is, een quick-fix wellicht, maar niet een echt blijvende oplossing voor hun blokkades.

Als ze bij mij aan tafel komen (in het echt of virtueel via bijvoorbeeld Skype), dan zetten ze zich schrap. Ik beloof immers een snelle, diepgaande en blijvende oplossing voor hun emotionele en mentale problemen. Sterker nog: ik geef er RESULTAAT GARANTIE op (ja, echt, ik laat je pas gaan als we klaar zijn voor één vaste prijs ongeacht hoeveel sessie we nodig hebben!). Dus mijn clienten verwachten een pijnlijk traject, dat moeilijk is, zwaar is en gewoonweg niet leuk is om te doen. Immers No pain, No gain, niet waar?

NIET WAAR dus!

De juiste app speciaal voor vrouwen

Mijn trajecten met de Creatrix® methodiek zijn snel, pijnloos, leuk, diepgaand en blijvend. Vrouwen hoeven niet te lijden, hoeven niet hun pijnlijke, traumatische ervaringen te herbeleven, analyseren en te herkauwen. Dat is namelijk zo old school.

[Tweet “Zware, lange en pijnlijke coachingstrajecten zijn zo old school!”]

Want zodra vrouwen een methodiek aangereikt krijgen die heel specifiek ontwikkeld en getest is op vrouwen, en op vrouwen alleen, dan past dit naadloos. Als het juiste puzzelstukje in een puzzel.

Je kunt dit vergelijken met een Samsung telefoon (stel je voor dit een vrouw is) en een iPhone (dat stelt een man voor). Beide telefoons doen hetzelfde. Je kan er mee bellen, mailen, appen, etc. Maar als je een app van de iPhone wil laden op de Samsung, dan gaat het niet goed. Als het je al met heel veel bloed zweet en tranen lukt om deze app werkend te krijgen, dan zul je bij de eerstvolgende update gewoon weer van voor af aan moeten beginnen.
Terwijl iets dat precies past, juist soepel, snel en gemakkelijk werkt. En ook zo blijft werken.

Dus waarom we er van overtuigd zijn dat we moeten lijden is omdat we gewend zijn met methodieken, processen, therapieen. etc te werken die in de basis ontwikkeld zijn voor mannen door mannen (en dus niet genderspecifiek zijn). En die geen of niet voldoende rekening houden met hoe het vrouwelijke brein, perceptie, onderbewustzijn, hormonen (cyclus!), zenuwstelsel en intuitie werkt.

Het wordt de hoogste tijd dat we stoppen met genoegen nemen met lijden, pijn, zwaarte, moeizaamheid en quick-fixes als we zoeken naar geluk. Want zolang we dat blijven doen, blijft dat de standaard. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze volgende generaties.

En mijn diepste verlangen is toch echt dat mijn dochter Emilia heel gelukkig zal zijn zonder een centje pijn.

x, Nikolien

Ja, ik wil ook snel, diepgaand en met resultaatgarantie(!) samen aan de slag gaan om van mijn blokkades af te komen. Klik hier!

Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.