Logo-Momsandmore.png

Waarom je maar blijft zoeken, struggelen, vast blijft zitten en in standje overleven blijft staan.

vast zitten

Heb je ook al zo veel gedaan, geïnvesteerd, gelezen om van je beren op de weg af te komen? Blijf je zoeken? Heb je je ooit afgevraagd hoe het nu komt dat je, net al heel veel anderen vrouwen, zo vast komt te zitten en blijft zitten? Zoals zo veel vrouwen ook niet lekker in je vel zit, ongelukkig, moe, depressief, onzeker, burn-out of bore-out bent? Ondanks al die coaches, therapeuten, psychologen, psychiaters, online en offline programma’s, hulpgroepen, challenges, events, VIP dagen en self-help boeken die je hebt ingezet om van je gedoe, gepieker en issues af te komen?

Best schokkend om je te realiseren dat hoe gemakkelijk hulp ook te krijgen is, vrouwen nog steeds zo struggelen. Met alle gevolgen van dien.

En weet je, de meeste vrouwen gaan in dit geval aan zichzelf twijfelen. Heb jij dat ook gedaan? Heb jij gedacht: “Ik ben niet goed genoeg, ik doe niet hard genoeg mijn best, ik faal weer, ik moet nog meer leren/lezen/investeren om resultaat te krijgen. Het ligt aan mij.”

Wake-up call

Wake-up call: het ligt niet aan jou! HET LIGT NIET AAN JOU!

[Tweet “Geen resultaat na coaching of therapie? Het ligt niet aan jou!”]

Het is over het algemeen niet de vrouw die faalt. De meeste vrouwen zijn immers gemotiveerd, gecommitteerd en hebben een hoop geld, tijd en energie geïnvesteerd. Nee, het zijn de methodieken achter die programma’s en self-helpboeken die falen! Die zijn simpelweg niet goed genoeg voor ons vrouwen, ondanks dat ze gouden bergen beloven. Die zorgen er op zijn best voor dat we even geholpen zijn met een quick-fix om daarna weer terug te vallen in onze oude patronen, of we krijgen er een mooie strategie mee om beren onder het tapijt te duwen en zodra er een trigger voorbij komt steekt die beer zijn kop weer op.
Het zorgt er niet voor dat we diepgaand en blijvend afgeholpen zijn van onze emotionele en mentale blokkades. En daardoor blijven we struggelen, zoeken, overleven en vast zitten. Zo zonde van al die tijd, energie en geld dat je geïnvesteerd hebt! Dat kan en moet toch beter kunnen?

Het wordt echt de allerhoogste tijd dat wij vrouwen stoppen met genoegen nemen met minder. Dat we onszelf de schuld geven, dat we onszelf te kort doen en aan onszelf twijfelen. Wat voor signaal geven we hiermee af naar buiten en dan vooral naar onze kinderen?

We moeten vragen gaan stellen hóe we geholpen worden. En waarom alles wat ingezet wordt niet goed genoeg werkt.

Ik heb in ieder geval deze vragen gesteld. Want ik vind een quick-fix echt niet goed genoeg. Ik wil dat vrouwen die bij mij komen kunnen zeggen: “Nikolien, je hebt mijn leven veranderd”. Voor minder doe ik het gewoon niet. En dat hoeft ook niet.

En de vragen die ik gesteld heb, en de zoektocht die er op volgde, heeft geresulteerd in dikke vette aha-momenten én een hele praktische lijst die jou kan helpen te beoordelen of het self-help boek dat je leest, het coachingsprogramma dat je volgt of de challenge waar je je voor hebt aangemeld op de lange termijn echt zoden aan de dijk gaat zetten. En of het echt diepgaand en duurzame transformatie gaat geven (en het dus jouw tijd, geld en energie waard gaat zijn).

En omdat ik super gedreven ben om zo veel mogelijk vrouwen van hun issues af te helpen, van de blokkades die er voor zorgen dat ze niet verder komen, deel ik mijn lijst hier ook met jou. Want een gelukkige vrouw leidt naar een gelukkigere wereld.

De checklist waarmee je écht geholpen gaat worden

Er zijn 6 criteria waar een coachings- of begeleidingsmethodiek aan moet voldoen, wil het voor vrouwen snel, diepgaand en blijvend resultaat geven. Het is in dit geval alles of niets, dus voldoet een methodiek maar aan 3,4, of 5 punten dan is het niet goed genoeg. En is de kans groot dat je na verloop van tijd terug valt in oud gedoe, het niet helemaal kwijt raakt en je blijft zoeken, worstelen en vast blijft zitten. En dat wil je toch niet?

De 6 criteria zijn:

checklist

Dus wil een methodiek echt werken voor vrouwen, dan moet het:

[olist]

 • Genderspecifiek zijn. Dit wil zeggen een methodiek dat speciaal ontwikkeld, gemaakt en getest is voor en op vrouwen. Wij vrouwen zitten nu eenmaal anders in elkaar dan mannen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. De meeste methodieken zijn echter gemaakt voor mannen. Voor hoe een mannensysteem werkt. Maar wij vrouwen zijn geen mannen. Onze hersenen werken anders, onze lijf werkt anders, wij staan 24/7 onder invloed van hormonen… Niet beter, niet slechter, maar anders. En daarom hebben we (geestelijke) zorg nodig afgestemd op ons geslacht.
 • Volledig zijn. Heel veel methodieken richten zich enkel op mindset, op wat er in je hoofd gebeurt. Maar dat is niet voldoende. Je hebt ook je hart (emoties en waarden) en je onderbuik (vrouwelijke intuïtie en instinct). De meer energetisch/spirituele methodieken richten zich op hart en onderbuik, en dan mag het hoofd niet mee doen. Maar wij zijn en hoofd, en hart en onderbuik. Een methodiek is pas volledig als ze alle drie met elkaar zijn opgelijnd en met elkaar in overeenstemming zijn.
 • Epigenetisch zijn. Dit is de wetenschap dat emoties en overtuigingen worden overerfd van generatie op generatie. Dit wil zeggen dat een hoop van je beren niet beren zijn die ontstaan zijn in jouw leven, maar die je in je genen hebt meegekregen van je voorouders. En dit gaat verder dan je ouders of grootouders. Dat kan wel honderden generaties geleden zijn. Dus je begrijpt ook waarom dat graven in je eigen verleden waarom je dingen denkt of voelt vaak geen enkel antwoord geeft. Je bent zegt maar de hoofdpijn en niet de oorzaak van de hoofdpijn. Wil je die hoofdpijn blijvend oplossen, dan zal je dan ook je voorouderlijke bloedlijn mee moeten nemen.
 • Veilig zijn. Veel methodieken laten je trauma’s en akelige gebeurtenissen herbeleven totdat je een ons weegt. Dit is pijnlijk, vervelend en vaak onveilig. Je riskeert ook dat narigheden zich juist verder verankeren in je systeem.
 • Wederkerig zijn. Als je een blokkerende emotie of overtuiging weghaalt, moet er wel iets beters voor in de plaats komen. Anders blijf je -heel plastisch gezegd- met gaten zitten die zich weer kunnen vullen met gedoe.
 • Eigen zijn. Veel hulpverleners geven je goede raad, inzichten, hulp en oplossingen. En dit is niet goed genoeg. Je kan immers tegen een vrouw 1000x zeggen dat ze goed genoeg is, dit kan ze rationeel ook wel begrijpen, maar als het niet zo voelt is het er niet (Zie ook punt 2.). Dus wil iets echt beklijven en transformerend zijn op de lange termijn dan zal ze zélf met haar oplossingen moeten komen, passend bij haar leven, haar achtergrond, haar persoonlijkheid en haar rugzak.
 • [/olist]

  Dit is ‘m dan. De ultieme checklist voor vrouwen die struggelen en hulp zoeken. Die er klaar mee zijn dat ze in het zelfde kringetje blijven draaien, in dezelfde valkuilen blijven trappen. Die nu echt stappen in hun leven willen zetten.

  Kijk eens in je boekenkast, neem je programma’s eens onder de loep. En zeg eens eerlijk, voldoen ze aan alle 6 criteria? Hoogstwaarschijnlijk niet!

  En daarom heeft het niet gewerkt.

  En nu weet je beter

  Dus wanneer je je in een nieuwe methodiek, programma, challenge of traject stort, check deze lijst. Neem die verantwoordelijkheid. Voor jezelf en je kinderen.

  En sta je in de startblokken om van jouw issues af te komen, van jouw beren op de weg? Stop met zoeken en neem dan direct met mij contact op. Dan gaan we samen met Creatrix® (ja, is checklist proof en voldoet aan alle 6 criteria) aan de slag, zodat jij binnen no-time weer energiek, happy, zelfverzekerd en sterk in je schoenen staat. Daar krijg je zelfs garantie op!

  Sharing is caring

  Related posts

  A silent rebel or blood on your face?

  In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

  A hateful love note

  A hateful love note

  This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.