Logo-Momsandmore.png

Solliciteren anno nu – 5 tips

Social Solliciteren

Jezelf profileren

Jezelf profileren als werkzoekende op social media en via andere online kanalen is een steeds succesvollere manier om aan een geweldige baan te komen. Voorbij zijn de tijden dat je als werkzoekende passief reageerde op vacatures. Om sneller aan nieuw werk te komen is het pro-actief inzetten van online tools onmisbaar. Dit betekent dat je jezelf op een professionele manier online zichtbaar zal moeten maken. Graag deel ik 5 tips met je zodat je social media effectief in kan zetten om sneller en met succes die nieuwe job te vinden.

[clear/]

5 tips voor solliciteren via social media

[olist]

 • Blijf niet anoniem maar zorg dat je vindbaar bent! Laat waar mogelijk in je profiel weten dat je open staat voor een nieuwe baan.
 • Maak je profiel compleet en up-to-date. Beschrijf kort je kwaliteiten, kennis, ervaring en waarvoor je inzetbaar bent. Presenteer jezelf op een professionele manier als de oplossing voor een bepaald probleem.
 • Zorg dat je pro-actief bent en leg connecties, ook met mensen die je nog niet kent. Wees geen muurbloempje maar volg de mensen en organisaties die interessant voor je kunnen zijn, zie bijvoorbeeld hier en ga actief het gesprek met hen aan.
 • Zorg dat je consequent bent in je presentatie op de verschillende social media websites. Pas je profiel op sociale netwerken aan zodat deze professioneel en representatief is. Verwijder de profielen en de informatie die niet in je voordeel werken.
 • Google jezelf. Wat je op google over jezelf vindt, vindt de recruiter en werkgever natuurlijk ook.
 • [/olist]


  Sharing is caring

  Related posts

  A silent rebel or blood on your face?

  In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

  A hateful love note

  A hateful love note

  This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.