Logo-Momsandmore.png

Natuurlijk wil een vrouw niet werken en geen seks

no show

Gisterenavond kwam ik een artikel tegen waarin de (vrouwelijke!) auteur klaagt dat de vrouwen van tegenwoordig niet meer willen werken en ook geen seks meer willen. Dat we vertrutten, en dat we alles waar onze moeders zo voor gestreden hebben geweld aan doen, dat we tekort schieten….

En ik begin me op te winden. Dit is nu precies wat vrouwen goed kunnen gebruiken: Schuld.

Want weet je, het gaat er helemaal niet over dat vrouwen niet willen werken en geen seks willen. Dat is het probleem helemaal niet. Het is slechts een symptoom!

Waar het volgens mij werkelijk om gaat is dat vrouwen MOE zijn. Niet alleen lichamelijk moe, maar vooral ook geestelijk moe. Doodop. Opgebrand.

De ratrace

Het leven van de meeste voorouderlijke vrouwen bestond uit huis en haard. Het leven ging langzamer. Geen internet, geen e-mails, geen social media, geen wereldnieuws. Geen 24/7. Geen deadlines. Geen files. Geen honderdduizend ballen die in de lucht gehouden moeten worden.

Binnen enkele decennia is het leven van vrouwen van nu compleet anders geworden. Huis en haard bleef bestaan. En daar kwam er een carrière bij. Een ratrace en hoge lat. Presteren. Gejaag. Continue aan staan. Niet meer in familieband leven maar alleen. Snel, sneller, snelst. Alles tegelijk.

Deze ontwikkeling is sneller gegaan dat het vrouwelijk systeem (de evolutie) heeft kunnen bijbenen. En dat betekent dat er vaak meer van het vrouwelijke systeem, zijnde lichaam, hoofd, hart en ziel, gevraagd wordt dan het kan geven. En als je meer geeft dan dat krijgt raak je opgebrand.

Overerfd gedoe

Daarbij speelt ook Epigenetica een belangrijke rol. Epigenetica is de wetenschap dat emoties en overtuigingen overerfd worden van generatie op generatie in de genen. Je kan het zien als doorgegeven onverwerkte trauma’s.

Je kan je voorstellen dat onze vrouwelijke voorouders een hoop hebben meegemaakt als het gaat om genderdiscriminatie. Vrouwen mochten zich niet laten horen en zien, werden behandeld als het zwakke geslacht, als minderwaardig en niet goed genoeg. Als een vrouw haar intuïtie volgde, dan liep ze de kans op de brandstapel te belanden.

Waar denk je dat onze huidige gevoelens en overtuigingen van niet goed genoeg zijn, niet naar je gevoel durven gaan, onzekerheid, klein voelen, het niet waard zijn.. vandaan komen? Dat zijn emoties en overtuigingen die in onze genen zitten en die in ons leven nu onze blik op de wereld, onze percepties, kleuren. En al deze gevoelens en gedachten die ons blokkeren kosten ten eerste bergen energie en bepalen ook nog eens voor een belangrijk deel ons gedrag.

Verwend prinsessengedrag

Dat vrouwen niet willen werken en geen seks willen is niet een kwestie van luiheid of van verwend prinsessengedrag. Het betekent dat de vrouw moe is. Dat haar batterij op is. Dat ze in standje overleven staat. En het betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat ze bang is om te falen, om afgewezen te worden, om niet geliefd te zijn. En ze voelt zich schuldig.

Iedereen weet dat als een vrouw niet lekker in haar vel zit, seks het allerlaatste is waar ze aan denkt. Iedereen weet dat als je moe bent je niet wil werken maar wil slapen.

Cry for help

Dus ga vrouwen niet kort door de bocht wegzetten als verwende ondankbare tuttebellen. Zie wat het werkelijk is. Het is een cry for help.

En daar hebben wij vrouwen onze verantwoordelijkheid voor te nemen. Voor onszelf, voor de mensen die we lief hebben en ook om er voor te zorgen dat het voor onze volgende generaties anders wordt.

Hoe?

Door eerst met onszelf aan de slag te gaan. Met onze Epigenetische trauma’s in onze genen. Immers die bepalen hoe we denken, voelen en doen. Dus we moeten onze gevoelens van incompetentie, minderwaardigheid, schuld, pijn, boosheid, jaloezie, blaam, onzekerheid, falen, verdriet en angst erkennen. We moeten gaan zien hoe dit net onder aan de oppervlakte ettert en ons tegenhoudt. En we moeten hier zelf iets aan doen. En dan bedoel ik niet wijzen met een vinger naar anderen, negeren of een manier vinden om er mee om te leren gaan. Nee, ik bedoel echt loslaten en dat voor eens en altijd.

Eerst van binnen, dan van buiten

Kan dat? Ja dat kan, met Creatrix®. Dit is dé methodiek speciaal ontwikkeld voor vrouwen om vrouwen gegarandeerd te bevrijden van hun emotionele en mentale blokkades. Zodat vrouwen zich weer sterk, zelfverzekerd, krachtig en competent voelen. Hiermee creëer je een stevig fundament waar je vervolgens in een tweede stap verder op kan gaan bouwen.

De tweede stap is om die veranderingen in je leven aan te brengen die nodig en gewenst zijn om je uit standje overleven te halen. Maar dat kan niet als je je niet eerst zelf in een hernieuwde staat van zijn bevindt, een andere bril op hebt.

We zouden onszelf en elkaar niet naar beneden moeten halen en schuldig laten voelen. We hebben elkaar echt te zien, te dragen en te empoweren.

Om zo er voor te zorgen dat onze generatie vrouwen sterke vrouwen blijven, vrouwen die naast huis en haard ook de economie mee laten draaien, die groei en ontwikkeling, liefde, geborgenheid en veiligheid brengen. Vrouwen die ware rolmodellen zijn voor de volgende generaties en daarbij óók nog eens zin in seks hebben.

Ben je ook moe? Wil je wel weer werken en seks? Is het jouw tijd? Boek dan nu een vrijblijvende afspraak met me om met elkaar te bespreken wat jij kan doen. Klik hier!

Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.