Logo-Momsandmore.png

Moeders veroveren de wereld met slapende baby-kunst

baby art

Mama kiest voor kunst

Je kent het waarschijnlijk wel, je baby houdt je de hele dag druk bezig. Voor het gevoel kom je tijd te kort en wordt je dag opgeslokt door flesjes, luiers, hapjes en opvoedkundig verantwoord bezig zijn. Overdag zijn de slaapjes van je kleintje dan ook heilig.

[clear/]

Zo heb je eindelijk wat tijd om:

  • Als een haas op of in je bed, bank, bad, tuinstoel, relaxfauteuil met massage functie te kruipen en zelf ook wat bij te slapen of te dagdromen over.
  • Je een weg te banen door de 100 e-mails, de stapel administratie en de ongezellige post die geduldig op je ligt te wachten.
  • Met een stofdoek door het huis te razen terwijl het stoofpotje op het vuur staat voor het avondeten.
  • Een camera te pakken en je uit te leven in Slapende baby-kunst.

Slapende baby-kunst

Je zult wel denken: Een camera? Slapende baby-kunst? Ik zie het steeds meer op Internet en via Social Media verschijnen: Moeders die van hun slapende kroost een kunstproject maken en zich creatief uitleven in die spaarzame uren en zo de wereld veroveren.

Dromen worden werkelijkheid

In Mila’s Daydreams (zie hier) fantaseert de Finse Adele over de dromen van haar slapende dochter. Zij creëert deze wereld met huis, tuin en keuken voorwerpen en zet deze op de foto, met slapende dochter en al. Adele heeft inmiddels honderdduizenden blogvolgers gekregen, een boek uitgegeven en een nieuwe rage gestart. Zo zagen niet alleen de dromen van haar baby maar ook haar eigen droom het licht.

Ook de Japanse Mami Koide maakte foto’s van haar dromende dochter (zie hier) en verzamelde deze foto’s in een boek. Dit werd een instant bestseller in Japan.

Steeds meer moeders over de wereld worden zo geïnspireerd om zich creatief uit te leven tijdens de slaapjes van hun kroost. Met als gevolg:

  • De administratie stapelt zich op.
  • De ongezellige post blijft ongeopend.
  • De stoofpotjes komen niet meer op tafel, etc. etc.
  •  

    Maar dromen wel worden geleefd.


Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.