Logo-Momsandmore.png

Het openhartige verhaal van single mom Roos

Alleenstaande Moeder

Mijn naam is Roos Toussaint maar zou dit eigenlijk moeten veranderen naar mijn oude naam: Rozanne van Heiningen. Ik ben namelijk sinds 5 maart niet meer getrouwd en ben daarmee een gescheiden, zelfstandig werkende moeder.

In mijn eentje

Mijn grote liefde is mijn 7-jarige dochter (10 juli a.s. wordt zij 8 jaar). Na de bevalling raakte ik in een dip, mede doordat ik alles alleen moest doen. Ik voelde me heel erg onzeker over het moederschap en hoe ik alles deed… Mede hierdoor kwam ik in de ziektewet en heb ik tweeënhalf jaar aan mezelf gewerkt door therapie te volgen.

Waar ik de afgelopen jaren ontzettend tegen aan ben gelopen is dat ik werkelijk alles alleen moest regelen, organiseren en doen. Ik hoef denk niet uit te leggen wat dat inhoudt. Mijn ex-man ging naar zijn werk en was veel weg. Hij bemoeide zich weinig tot niet met onze dochter, laat staan met het huishouden.

Ik heb vaak heel erg veel stress gevoeld: hoe ga ik alles regelen thuis, voor mijn dochter, voor mijn werk? Mijn dochter zit 6 kilometer verder op school, dus ik fiets me helemaal het rambam, en als ik eerlijk ben heb ik heb gevoel gehad dat ik al 7 jaar alleenstaande moeder ben (behalve dan dat mijn ex meer betaalde aan vaste lasten en ik dus niet echt geldzorgen gekend heb).

Omdat het huishouden ook compleet op mij aankomt, merk ik dat het huis niet meer zo schoon en netjes is, zoals dat was voordat ik zelfstandige en moeder werd. Ik heb er heel eerlijk gezegd geen zin en geen tijd meer voor.

Schuldgevoel

Waar ik ook tegen aan loop is om echt de aandacht aan mijn dochter te geven zonder te werken en daarmee bedoel ik ook het werken als moeder mee: boodschappen doen, de was, opruimen, koken enz.. Ik voel mij hier regelmatig schuldig over. Ik moet echt tijd met mijn dochter inplannen en dat gebeurt gewoon te weinig. Het is immers veel werk om een zelfstandige onderneming te hebben en alles wat daarbij hoort zoals de administratie en acquisitie.

Dankbaar

Het combineren van mijn moederschap met zelfstandig ondernemerschap vind ik een ontzettende uitdaging. De afgelopen jaren ben ik echt gegroeid in mijn zelfvertrouwen en ben ik vreselijk dankbaar dat ik voor mijn dochter mag zorgen en dat ze in mijn leven is gekomen (op mijn 40ste!). Wat mij hierin helpt en stimuleert is het samen werken met anderen om zo samen sterker te worden. Dan kan ik als alleenstaande moeder de wereld aan!
Nu nog iemand vinden die samen met mij verder wilt groeien naar een financieel onafhankelijk zelfstandige moederschap; elkaar stimuleren en aanvullen om zo sneller naar dit doel te komen.

Gewoon doen

Ik heb geleerd dat het voor een alleenstaande zelfstandige moeder belangrijk is om jezelf de tijd te gunnen, lief te zijn voor jezelf en jezelf aandacht te geven om je te ontwikkelen. Ik heb dit onder andere gedaan door veel (spirituele boeken) te lezen, en ik heb tijdje bij een club gezeten (van Willem de Ridder; Spiegologie). Daarnaast heeft het mij ook geholpen om extra vitamines te slikken, Bach bloesems te nemen, naar verschillende coaches te gaan en vooral niet te veel te denken maar gewoon te doen!

[Tweet “Denk niet te veel, maar doe gewoon!”]

Door een moeder verteld: het verhaal van Roos

Roos Toussaint

Roos is dansdocente in moderne dans, dansexpressie en klassiek ballet en heeft een aantal jaren in het buitenland gedanst. Terug in Nederland heeft zij op verschillende plekken les gegeven zowel aan volwassenen als aan kinderen. In 2009 is Roos voor zichzelf begonnen met haar bedrijf Roos Dansverhalen, een combinatie van dans en poppenspel voor kinderen vanaf 2 jaar tot 100 jaar.

[clear/]


Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.