Logo-Momsandmore.png

Waarom de kracht van gedachten, de wet van aantrekkingskracht en affirmaties niet werken

kracht van gedachten

En het geheim van je brein… (Spoiler Alert: Je hebt er 3!)

Herkenbaar? Je voelt je niet goed genoeg, je baalt, bent gefrustreerd, dingen lijken niet te lukken of zo uit te pakken als jij graag had gewild. Geld stroomt niet binnen, me-time heb je al tijden niet gehad, thuis is het een chaos en je werk is een sleur. En vervolgens hoef je maar even op je Facebook timeline te kijken en je wordt door blogs, vlogs, artikelen en e-books om je oren geslagen waarin experts oproepen dat het allemaal aan je mindset ligt, aan de manier over hoe je over je eigen vaardigheden denkt. Dat je je mindset moet veranderen, beter moet afstemmen op de wet van aantrekkingskracht en en passant ook moet gaan affirmeren tot je een ons weegt.

En braaf ga je aan de slag. Je werkt je door allerlei webinars, challenges en masterminds heen. Je doet je stinkende best op de wet van aantrekkingskracht en het universum voor je te laten werken. Naast je bed ligt een dikke stapel self-help boeken die hét antwoord zouden moeten geven op al je problemen in je leven. Want het feit dat jij nog niet het leven leidt waar je van droomt, ligt aan jou, aan jouw beperkende mindset, het niet goed volgen van de magische formule of aan dat je niet hard genoeg je best hebt gedaan…

En dat is B*LLSH!T

Het ligt niet aan jou

Op het moment dat je een online of offline programma volgt waar je gelukkiger, efficiënter, rijker, succesvoller, of beter van zou worden en het werkt niet, of niet goed genoeg, dan denken de meeste van ons: ‘Oh het zal wel aan mij liggen’, ‘Ik ben niet committed, gefocust of gepassioneerd genoeg’, ‘Ik heb niet hard genoeg mijn best gedaan’, ‘Zie je ook hierin faal ik…’en nog meer van dit soort van zelfveroordelende gevoelens en gedachten.

En daar gaat het mis. Als je er voor gaat en als je nieuwe acties onderneemt (je moet natuurlijk wel iets dóen, want als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan dan ga je krijgen wat je altijd hebt gekregen – en dat wil je toch niet als je er niet happy van wordt, toch?) en resultaat blijft uit, dan is er vaak wat anders aan de hand. En dat ligt niet per definitie aan jou!

Wat je moet weten voordat je aan jezelf gaat twijfelen

Er zijn dan 2 zaken die spelen, die je moet weten voordat je denkt dat het allemaal aan jou ligt:

1. We gaan er even van uit dat de coach, therapeut, begeleider, auteur… van wie je het programma volgt razend goed is in zijn of haar vak. Dus dat is het issue niet. Nee het zit ‘m in de gebruikte (onderliggende) methodiek! Voor 4 op de 5 vrouwen sluit de methodiek niet aan op haar vrouwelijk systeem. Het gros van alle coachings- en begeleidingsmethodes in de markt zijn varianten op een paar grote stromingen en die zijn allemaal ontwikkeld door en voor mannen! Hoe dit precies zit kan je lezen in het blog Waarom self-help boeken je vaak niet helpen. Dus, voor 4 op de 5 vrouwen werken de methodieken gewoon niet goed genoeg omdat we vrouw zijn, en dus echt anders in elkaar zitten dan mannen (voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om beter of slechter, maar om anders). We hebben genderspecifieke begeleiding nodig, dus een methodiek gemaakt voor ons als vrouw. Logisch toch?

2. Je denkt te veel, gebruikt te veel je hoofd. Je denkt daarmee de boel dood. En juist met de focus op mindset ga je nog meer denken. Voor heel veel vrouwen is het malen, piekeren, peinzen en een hoofd dat nooit stil is de normaalste zaak van de wereld. En vaak is in ons hoofd zitten ook een veilige haven. Dat kennen we en daar kunnen we op vertrouwen, niet waar? Maar als het gaat om transformatie is niets minder waar. Is ons hoofd zelf een gigantische bottleneck en zo onbetrouwbaar als de pest.

[Tweet “Ons denken alleen is zo onbetrouwbaar als de pest. We hebben namelijk 3 breinen!”]

Hoe zit dat? We zijn meer dan ons brein. Sterker nog: we hebben 3 breinen! We hebben 3 neurale netwerken in ons lijf met elk een andere functie:

  • Ons brein in ons hoofd zoals we dat kennen. Waar we mee denken, waar ons taalcentrum zit, onze cognitie, ratio, waarmee we betekenis geven aan zaken. Onze Mindset.
  • Ons hart. Hier zit ons gevoel, onze emoties en onze waarden. Onze Heartset.
  • Onze onderbuik. Oftewel onze gut feeling. Hier zit je identiteit. Het deel van jou wat je in veiligheid houdt en je beschermt. Daar waar je intuïtie en instinct zit. Bij vrouwen noem ik dit De Female Factor. Daar huist onze vrouwelijke intuïtie, onze moederlijke instinct, onze creativiteit en onze scheppingskracht. Onze Gutset.

Onze 3 breinen in de war

In de meeste gevallen zijn deze 3 breinen niet in overeenstemming met elkaar. Geven we maar aan 1 of max 2 van onze 3 breinen onze aandacht en domineert meestal ons hoofd. Wat logisch is, want voor neurale netwerken geldt letterlijk dat wat je aandacht geeft groeit. Het netwerk dat je het meest gebruikt is het meest dominant. En in ons leven zijn we nu eenmaal gewend het meeste aandacht te geven aan wat we denken. Daarbij gevoelens vanuit je hart en onderbuik zijn soms ook knap lastig te begrijpen want ons taalcentrum zit nu eenmaal tussen onze oren.

En daar komt ook nog eens bij dat we onze verschillende breinen verwarren met elkaar. We gebruiken vaak het ene brein om de functie te doen van een ander brein terwijl dat ene brein daar helemaal niet voor bedoeld is: bijvoorbeeld ons denken in ons hoofd gebruiken om emoties te voelen. En dat maakt het onbetrouwbaar.

Dus dan is het ook heel logisch dat we oplossingen voor issues op de verkeerde plek zoeken! Op het moment dat je te kampen hebt met beren op de weg rondom emoties (je hart) of je Female Factor (je gut) en je gaat het oplossen met Mindset-werk in je hoofd dan werken we op de verkeerde plaats. We zitten in ons hoofd terwijl we juist in ons hart of onderbuik moeten zijn en er voor moeten zorgen dat onze 3 breinen weer met elkaar in overeenstemming zijn.

Werk met je Mindset, Heartset en Gutset op een manier dat past bij jou als vrouw

Je kan je het rambam affirmeren in je hoofd en zeggen wat voor geldmagneet, geweldige vrouw of succesvolle business babe je bent, als je het niet zo voelt in je andere breinen, werkt het niet of niet genoeg (en de kracht van je hart is tig keer zo sterk als de kracht van je gedachten, dat ook nog eens). Dus je begrijpt, er is meer nodig dan Mindset, namelijk ook Heartset en Gutset.

Kortom, als je vast zit in je leven en of werk, als je al van alles hebt gelezen en gedaan maar het blijft ploeteren en etteren, dan faal je niet! Het betekent dat je niet alleen te werken hebt aan je hoofd, maar ook aan je hart en je Female Factor. En dat moet je dan doen met behulp van een methode die aansluit bij jou als vrouw. Die voor vrouwen door vrouwen is. Die alle drie jouw breinen meeneemt en op elkaar afstemt, dus Mindset, Heartset én Gutset, alias Female Factor. En het mooie is, dan hoeft transformatie niet een hoop bloed, zweet en tranen te kosten. Dan kan dat zelfs op een fijne, snelle manier. Met Creatrix® bijvoorbeeld.

Wil je meer weten? Neem dan contact op. Klik hier!

Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.