Logo-Momsandmore.png

10 LinkedIn geheimen die je moet weten

geheimen van LinkedIn

Als werkzoekende is een goed, onderscheidend LinkedIn profiel een must. Het is je online CV, jouw visitekaartje en persoonlijke advertentie in een. Je kan LinkedIn daarom echt niet meer beschouwen als een hype die wel overwaait. Recruiters, werkgevers, (toekomstige) collega’s, interessante mensen voor je netwerk: zij zullen allemaal je profiel bezoeken en binnen enkele seconden beoordelen. Van het grootste belang dat jij dus een goede eerste indruk maakt!

[clear/]

10 LinkedIn Geheimen

Met de volgende 10 geheimen ben je al aardig op weg om LinkedIn representatief en professioneel in te zetten:

[olist]

 • Zorg voor een compleet, relevant en up-to-date profiel. Weet wat je zoekt in een nieuwe baan en pas je profiel aan aan je volgende carrière stap.
 • Gebruik de meest gangbare en herkenbare functietitels. Omdat er op LinkedIn voornamelijk in het Engels gezocht wordt verander je zo nodig je functietitels in herkenbare Engelstalige functietitels. Bijvoorbeeld: Hoofd P&O vervang je door Manager HR.
 • In je functietitel kan je ook vernoemen dat je beschikbaar bent voor een nieuwe functie, mits de wereld dit natuurlijk mag weten.
 • De Summary is jouw “2 minutes of fame”. Bedenk dan ook goed welke ervaring, kennis en vaardigheden voor jou en je toekomstige baan relevant zijn. Gebruik duidelijke en begrijpelijke taal, dus geen vakjargon. Maak je tekst ook overzichtelijk, het liefst met opsommingstekens.
 • Focus je op de laatste 10 jaar. Heb je een carrièreswitch gemaakt of een gat in je CV? Benoem dit dan in positieve termen.
 • Vermeld welk probleem jij voor een bedrijf kan oplossen. Leer te praten in baten. Welke resultaten weet jij te bereiken?
 • Houd in de gaten wie allemaal jouw profiel bekeken heeft. Zit daar een interessant persoon voor jouw netwerk bij, benader hem of haar dan met een persoonlijk berichtje en vraag of je iets voor hem of haar kan betekenen.
 • Wees niet bang om je netwerk uit te breiden en mensen aan je te verbinden die je (nog) niet kent. Houd daarbij wel goed in de gaten in welke richting jij jouw netwerk wil laten groeien. Vergeet ook niet te linken met relevante recruiters en relevante medewerkers van potentiële werkgevers.
 • Reageer, discussieer, vraag en antwoord. Met andere woorden wees actief op LinkedIn en in de LinkedIn updates en groepen. Wees niet bang om op te vallen en zet jezelf neer als expert in jouw vakgebied. Deel kennis en interessante weetjes met je netwerk.
 • Zorg dat je bereikbaar bent. Vermeld je contactgegevens (e-mail en telefoonnummer) ook in je summary en in de relevante velden. Maak het je netwerk, recruiters en je potentiële werkgevers gemakkelijk om contact met je op te nemen!
 • [/olist]

  Meer weten? klik hier en neem contact met mij op!

  Sharing is caring

  Related posts

  A silent rebel or blood on your face?

  In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

  A hateful love note

  A hateful love note

  This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.