Logo-Momsandmore.png

Ambitieuze Moeder 2.0

Ambitieuze Moeder

Leg je lat anders

Met gespannen schouders en strakke kaken zit Ilse tegenover me. “Nikolien, mijn kerst was een drama! Ik was kribbig, moe en ongezellig. De maanden ervoor had ik vreselijk hard gewerkt en ik keek zo uit naar de feestdagen! Maar toen die er eindelijk waren, kon ik dat strak gespannen touw maar slecht loslaten. Ik wilde er juist geweldige dagen van maken, vooral voor mijn kids, maar het lukte me niet. Hoe harder ik probeerde, hoe gefrustreerder ik werd. Mijn kinderen werden op hun beurt chagrijnig en mijn man kortaf. Op gegeven moment brak ik. Ik heb tranen met tuiten gehuild! En ik vond dat vreselijk! Ik voelde me schuldig naar mijn gezin, falend en vooral zwak.

Want juist ik, die altijd alles zo onder controle heeft, zou alle ballen zonder problemen hoog moeten kunnen houden. En nu vloog ik zo uit de bocht! Ik snap niets van mijzelf…”

De doodlopende lat

Ik herken haar verhaal. Jarenlang heb ik mijzelf teveel en te lang gestretcht. Ik was ambitieus en veeleisend, vooral naar mijzelf. Ik moest en zou succesvol zijn en de top bereiken. En eerlijk is eerlijk, dat lijkt ook logisch met mijn studie en mijn opgebouwde werkervaring. Ik vond dat ik het pas had gemaakt als ik lange dagen werkte, veel verdiende, een groot huis en dito auto had. Mijn eigenwaarde was afhankelijk van mijn aanzien. En daarom was ik vreselijk streng voor mijzelf en liep ik op mijn tandvlees. Ik zou scoren en winnen! Zachtheid voor mijzelf en mijn omgeving pasten daar niet bij.

Voordat mijn oudste werd geboren, bevond ik mij in de ratrace. En daarbij stond ik niet aan het roer van mijn eigen leven, maar werd ik meegesleurd en ging ik steeds meer een richting op die ver van mij afstond. Een richting die draaide om geld in plaats van waarde, om het scoren in plaats van het verschil maken.
Na de geboorte van mijn dochter gingen mijn ogen open: was dit het leven, waarvoor ik mijn kind dagelijks wilde achterlaten? Wilde ik mijn stress, mijn ongelukkig zijn en mijn ontevredenheid mijn leven en daarmee de hare laten bepalen?
Nee!

[Tweet “Ambitieuze moeder: Mijn leven draait om geld en scoren”]

Met mij zijn er veel ambitieuze moeders (en vaders), voor wie ambitie gelijk staat aan de top bereiken, aan het hoofd staan en aanzien, likes, geld, een groot huis en een mooie auto hebben. En als jij dit herkent, ken je vast ook het gevoel dat jij jezelf oprekt, totdat je niet verder kunt. Ambitie wordt een krampachtig vasthouden aan de dingen die je hebt. Het gaat niet meer over wie jij bent en waarvoor je staat en je verliest langzaam maar zeker jezelf.

Ambitieuze moeder 2.0

Ik besloot uit de ratrace te stappen. Het was hoog tijd om de betekenis van ambitie te herdefiniëren. Er een andere, nieuwe vorm aan geven. Om ambitieuze moeder 2.0 te worden.
Ik ging terug naar waar ik het verschil maak voor anderen en doelen bereik, waarmee ik écht van waarde ben. Mijn volledige potentieel leef. Dat betekende, dat ik opnieuw de leiding nam over mijn leven in plaats van te doen wat anderen van mij verwachtten.

De lat verleggen in plaats van verlagen

De leiding nemen over je eigen leven houdt niet in, dat je per se aan de top staat of de logische stappen in je carrière volgt, fulltime werkt of veel geld in het laatje brengt. Het betekent wel dat je die dingen doet die echt bij je passen, waardoor je gelukkig bent, je rust en harmonie ervaart, je creativiteit stroomt en je energie krijgt. En dat heeft direct een weerslag op je kinderen en de mensen om je heen.

Ik liet Ilse de volgende Quote zien. Een Quote die mij altijd weer raakt en motiveert een ambitieuze moeder 2.0 te zijn.

Quote Moeder

Ilse en ik gingen op zoek naar waarvoor zij in de wieg is gelegd en waarmee zij van waarde is voor anderen. Binnen 7 weken stapte zij uit haar slachtofferpositie en nam het heft weer in handen.

Zo word jij een ambitieuze moeder 2.0

En jij? Heb jij de leiding over je eigen leven of word je geleefd?
Ik daag je uit om hierop het antwoord te vinden door de volgende opdracht:

neem je agenda eens onder de loep. Staan daar maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse basisactiviteiten in, die leiden naar doelen die voor jou belangrijk zijn, waarmee jij van waarde bent en waarvan jij primair gelukkig wordt? En als ze erin staan, kun je deze dingen dan doen zonder schuldgevoel?

Nee?

Word het dan niet hoog tijd voor verandering?
Wil ook jij ambitieuze moeder 2.0 zijn, wiens ambitie het is om de beste en meest gelukkige versie van zichzelf te leven?
De eerste stap naar ambitieuze moeder 2.0 is eenvoudig: download nu direct gratis de PowerMom Planner, zodat jij ook die dingen gaat doen, waarvan jij gelukkig wordt. Je kinderen en je omgeving zullen je dankbaar zijn.
En bovenal jijzelf!

Pijl naar beneden

PowerMom Planner gratis2

   

Maand-, Week- en Dagplanners.
Helpt je focussen op wat werkelijk belangrijk voor je is.
 
Speciaal voor moeders die in hun drukke leven willen focussen op wat voor hen belangrijk is.

 
BONUS: gratis 7-delige instructievideo én toegang tot speciale werkbladen, tips, voorbeelden en exclusieve informatie!

Vul hieronder jouw naam en e-mail in en ontvang direct jouw PowerMom Planner.

(geen spam, beloofd.)


Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.