Logo-Momsandmore.png

10 self-help boeken op je nachtkastje en nog steeds in standje overleven

no show

Heb je het op je werk ook net te koud? Snijdt die autogordel ook altijd zo lekker in je nek? Is de bovenste plank te hoog? Zit je je een breuk in die vliegtuigstoel? Sta je weer eens in een rij voor de wc? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een vrouw.

Dat wij vrouwen anders in elkaar steken dan mannen weten we natuurlijk al lang. Op vele fronten verschillen we. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. We hebben natuurlijk die hormonen die 24/7 door ons lijf rollercoasteren. We hebben andere lichaamsdelen. Een ander metabolisme. Onze hersenen werken anders. Wij vrouwen hebben zelfs een ander onderbewustzijn: ons onderbewustzijn is in staat in ons lijf een kind te creëren onafhankelijk van ons actieve, bewuste denken. Mannen hebben dat niet.

Nu is het zo dat onze wereld is afgestemd op mannen. Mannen vormen de maatstaf. De thermostaat is afgestemd op het comfort van een man. De maten van autogordels, stoelen, keukenkastjes, spiegels en smartphones ook. Net als de hoeveelheid toiletten in openbare gebouwen.

Men is er altijd vanuit gegaan dat wat werkt voor mannen, ook zo werkt voor vrouwen. En als het dan niet werkte voor vrouwen dan gaven vrouwen zichzelf de schuld. Zij faalden. Het lag aan haar. Maar niets blijkt minder waar. Je ziet in de fysieke gezondheidszorg dat er langzaam, heel langzaam, een verschuiving aan het plaatsvinden is. Voorzichtig wordt onderkend dat een hoop pillen en poeders voor mannen geweldig werken, en voor vrouwen niet. Sterker nog, dat behandelingen die voor mannen helend zijn voor vrouwen ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Men komt tot de conclusie dat vrouwen genderspecifieke zorg nodig hebben.

En dit geldt niet alleen voor je fysieke gezondheidszorg. Maar ook voor je mentale gezondheidszorg. Ook voor je persoonlijke ontwikkeling!
Waarom denk je dat al die self-help boeken die je op je nachtkastje hebt liggen niet voor je werken? Waarom blijf je maar in standje overleven zitten ondanks alle tips, tricks, goede raad en hulp? Waarom stel je uit en krijg je last van klotsende oksels als je je focust op je doelen? Waarom is work-life balans zo ver te zoeken?

Dat is niet omdat je niet goed genoeg bent. Dat is niet omdat je faalt. Nee, dat is omdat wat jij er tot nu toe aan gedaan hebt absoluut niet past bij jou als vrouw!

Wil je weten hoe dit nu precies zit?

Meld je dan nu aan voor de GRATIS en ONLINE Mama Masterclass – Van Frustratie naar Flow voor drukke moeders!

Dit ga ik je leren:
• Waarom work-life balans een grote illusie is en juist voor nog meer gedoe zorgt (ja echt!).
• Waarom al die self-help boeken, tips en adviezen niet voor je werken.
• Waarom het voor vrouwen gewoon allemaal anders werkt dan voor mannen.
• Wat er dan wél voor gaat zorgen dat je happy gaat zijn met je werk en je leven.
• Inclusief 2 snelle eerste hulp bij emoties processen.

SCHRIJF JE HIER IN

Ben je er ook bij?

Liefs,
Nikolien

Sharing = Caring ? Dus deel dit bericht, want misschien verander je daarmee wel het leven van een andere vrouw!

Sharing is caring

Related posts

A silent rebel or blood on your face?

In shock, I paused scrolling through my Facebook timeline. Is that blood? On her face? And did she just call it ‘her moonblood’?

A hateful love note

A hateful love note

This Valentine’s morning I started my day just like any other Monday morning.With some peace and quiet and a homemade cappuccino (I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.